Miroljub Radovanovic's Facebook profile

Wednesday, March 07, 2007

Boston

Za vikend smo "skoknuli" do Bostona. 4 sata voznje u jednom pravcu kineskim autobusom. Mislim, autobus je americke proizvodnje (valjda) ali je kompanija prevoznik kineska. Odlikuje ih najjeftinija karta, puni autobusi, "miris" is toaleta i naravno kinez vozac a.k.a. "majstor". Mislim, nije bas toliko lose, autobus je bio relativno dobar, rastojanje (ili nedostatak istog) izmedju mog i sedista ispred me podsetio na Srbiju :). Usput se i pokvario - kaze "majstor" pregreva mu se motor (valjda otisao termostat). Naravno odma se nasla baba (kineskinja) koja je pocela pricu : "E znala sam, svaki put kad putujem ovim autobusom mora da se pokvari!!!" Hehe, ali takvih ima svugde ;).

Boston, (slike grada i nocnog zivota) sta znam, nije los grad, manji od NY, cistiji, temperaturu mere u celzijusima, ne farenhajtima, ima dosta evropskih automobila.

Prvo smo par sati lutali razgledajuci parkove (citaj trazili pub - ove) da bi na kraju zaustavili taksistu i rekli mu da nas vodi do nekog dobrog pub - a. Covek nas je samo pogledao i rekao - "Pa imate pub-ove svugde?" Naravno, mi nismo uspeli da ih nadjemo, te ga nekako "ubedismo" da nas poveze. Bio je OK, nije nas mnogo vozikao po Bostonu :D. I naravno bio je u pravu, bili su samo par ulica dalje od dela koji smo mi istrazivali.

Ispostavilo se da je tog dana pristao USS JFK - neki njihov vojni brod. Naravno, mornara koliko hoces. Po barovima, devojke izasle da nadju svog mornara :). Sta reci, samo nam je trebala mornarska uniforma ;). Doduse, i Sima i ja smo imali neke nji'ove vojne jakne, ali izgleda da je to vece samo mornarska uniforma "donosila rezultate".

I tako, malo lutali, malo obilazili pub - ove (kad smo ih nasli) i u dva krenuli poslednjim busom (kineskim naravno) u NY.

9 comments:

Unknown said...

Ima da ti kupimo mornarsku majicu cim dodjes. I na njoj da odstampamo: "The best of Serbia". Pa da izadjes onda na megdan tim kvazi-mornarima ;)
P.S. Kako ti koleno? :)

Unknown said...

Miroljube, junace, a gde je slika tebe i one plavuse u beloj kosulji?

Unknown said...

Zaboravih malopre... Slike su SUPER, ali treba da se sisas :D

Miroljub Radovanovic said...

@ Milan, da sam imao bar mornarsku kapu, mozda bi i uspeo bar da se slikam sa plavusom ;).

@ Ksenija, hehe, znam da treba da se shisham al nikako da nadjem vremena :D

biljak said...

E pa extra sto se krecete po Amerikama! Nego, nista ne kazes o nostalgiji, usamljenosti... Ima li toga ili lazu zlotvori?

biljak said...

E da, to ne znaci da treba sad da se raspadnes i kukas, nego da nas cisto malo uputis u tvoj unutrasnji svet! ;)))

Miroljub Radovanovic said...

Za sad nema ;)

Veljko said...

Pa jel' si ti otisao tamo da radis ili da se zezas? :P
Salim se naravno, samo ti razgledaj al' ne pipaj. Ove beogradjanke izludese za Majkom, sve pitaju kad ces da se vratis, ne bi bilo u redu da ih sad izneveris sa tamo nekom plavusom :)

Miroljub Radovanovic said...

Haha, znam, evo usija mi se telefon od poziva beogradjanki :).