Miroljub Radovanovic's Facebook profile

Tuesday, February 27, 2007

Central Park & Harlem

Central Park i Harlem

U subotu Sima i ja resimo da malo vidimo i Central Park, da i to otkacimo - hehe, bili smo i to je to :). Dok nisam video, nisam mislio da je toliko velik.

"Central Park covers 843 acres, which is 6% of Manhattan.
Its hours of operation are from 6:00 am until 1:00 am."

Preuzeto sa ..... .

Vala, mnogo :). U parku nema trenutno bas mnogo sto sta da se vidi, bilo je veoma hladno te nije bilo mnogo naroda, a osim toga, svi travnjaci (a.k.a livade) su bili ogradjeni i bilo je zabranjeno da se seta po njima - da se trava ne osteti. Malo smo se vrzmali po parku pa resimo da odemo do Harlema. Presao sam celu duzinu parka da bih dosao do Harlema. Tog dana ako nisam prepesacio 10km (sve ukupno) nisam nista :). Ma kakvi 10, 100 :).

Harlem - druga prica, vidi se da je siromasniji deo. I atmosfera je drugacija. Neprijatnija. Na coskovima "gluvare" a ima i malo "trgovine" . I tako.

Dok smo tako obilazili znamenitosti, Sima se seti da na Menhetnu postoji i srpska pravoslavna crkva. To smo otisli da vidimo tek u nedelju - u subotu nismo znali za lokaciju. Zgradu smo izgleda kupili od katolicke crkve, a bogami ni kraj nije bas najsjajniji. Pored crkve je buvlja pijaca :D. Naravno, crkva je bila zamandaljena tako da smo, sto se kaze, poljubili vrata. Al' nema veze, valjda cemo jednom naleteti kad bude otvorena. U dvoristu crkve se nalaze biste Mihaila Pupina i Nikole Tesle :D.

U nedelju smo samo obisli srpsku crkvu i par prodavnica, ali i to mi je bilo bas naporno. U subotu sam se tako napesacio da jos uvek osecam posledice - noge otkazuju poslusnost ako samo pomislim da pesacim duze od 200m :). Sta da se radi, covek se tako brzo navikne na auto, a tako tesko odvikava od njega ;). Al' kako mi se cini - imam godinu dana da se navikavam na pesacenje :D.

3 comments:

biljak said...

Tako znaci! Sa Simom setas, a sa nama nikad nisi hteo! U to ime bojkotujem ovaj blog do daljnjeg!!!
(ko fol ;))

Veljko said...

Mi te sve vreme nagovarali da setas sa nama, a ti neces - a eto ti sad :P ovako bi dosao tamo spreman i pokazao bi ljudima kako se u Srbiji seta :D

A koja je fora sa onim rezervacijama klupa? To mozes kao da kupis svoju klupu?

Miroljub Radovanovic said...

Ej polako :), ja da mogu, ja bi i ovde isao kolima, ne bi pesacio. Al' sta da se radi, kad muka natera... :).

A sa klupama, ne znam, valjda mozes da platis pa da prikacis plocicu. Bilo je dosta takvih klupa u Central Parku.